A Hunyad megyei magyarok érdekeit is képviselik a parlamentben

Az RMDSZ Hunyad megyei elnöke elmondta, a dél-erdélyi megye magyar közösségének parlamenti képviseletét Markó Attila sepsiszentgyörgyi parlamenti képviselõ és Végh Sándor Szilágy megyei szenátor vállalta fel.

Meggyõzõdése, hogy vigyázni kell a szórványra, mert ez biztosítja a jövõt a tömbmagyarság számára is, ezért szívesen fogadta a Hunyad megye képviseletére szóló megkeresést, mert fontos számára a dél-erdélyi szórvány – tolmácsolta Markó Attila szavait a Hunyad megyei elnök. Winkler Gyula ugyanakkor felidézte, annál is inkább természetes volt ez az együttmûködés, hogy Hunyad és Háromszék között több éves múlttal rendelkezõ, aktív kapcsolat alakult ki a Székelyföld-szórvány partnerségen keresztül.

Végh Sándor nemcsak szenátori, hanem korábbi prefektusi és alprefektusi tapasztalatát kívánja a jövõben a Hunyad megyei magyar közösség érdekében is kamatoztatni, ugyanakkor szívesen részt vállal jogszabály-módosítások és törvénytervezetek érvényesítésében, amelyet a Hunyad 2020 fejlesztési stratégiából kiindulva javasolnak a helyiek – számolt be Winkler Gyula együttmûködésükrõl, kiemelve, hogy a Hunyad megyei munkacsoport folytatja a Hunyad 2020 megyei fejlesztési stratégia kidolgozását.