A gazdasági felzárkózás évtizedében vagyunk

Az erdélyi magyar közösség a változások nyertese lenni, ebbéli törekvésében bizalommal támaszkodik a vállalkozói rétegre – emelte ki Winkler Gyula pénteken Nagyváradon, ahol a III. Nagyváradi Gazdasági Konferencián vett részt, amely a Festum Varadinum keretén belül a Nagyváradi Római Katolikus Püspöki Palota dísztermében zajlott.

A gazdasági felzárkózás évtizedében vagyunk, amikor a valaha volt legnagyobb értékű EU-s források állnak rendelkezésünkre, hogy fejlesszük településeinket, támogassuk a vállalkozókat és az agráriumot, végrehajtsuk a digitális és zöld átállást. Az is világos, hogy változás előtt áll az Európai Unió. Mi, romániai magyarok pedig a változás nyertesei akarunk lenni. Ezért meg kell védenünk a számunkra két legfontosabb programot: az uniós regionális fejlesztési program és a közös agrárpolitika több pénzt kell biztosítson számunkra, mint eddig. Törekvéseinkben bizalommal támaszkodunk a vállalkozói rétegre, és a munkahelyteremtő, értékalkotó tevékenységükre” – emelte ki Winkler Gyula.

Mint rámutatott, Nagyváradon, a Partiumban és a Bánságban mindenhol a határon átívelő magyar-magyar gazdasági együttműködések kiemelt fontossággal bírnak, erősítve a közösségi kapcsolatokat és a magyar családok gyarapodását.

Fotó: Bethlendi Tamás