„Meg kell erősíteni a bánsági magyar jövőbe vetett reménységünket”

A Szóránykaraván temesvári búcsúelõadása

Október 26-án, vasárnap a temesvári Líra Teremben tartotta búcsúelõadását az RMDSZ Fõtitkársága által szervezett Szórványkaraván. A kampányrendezvény díszvendége volt Winkler Gyula EP-képviselõ, felléptek György Botond és Kun Zsolt humoristák, valamint az Operett Group Project (a Kolozsvári Magyar Opera mûvészei).

A temesvári Kultúrház barátságos, jól fûtött termében Fazakas Csaba ref. esperes, az RMDSZ mûvelõdési alelnöke és Molnár Zsolt Temes megyei parlamenti képviselõ köszöntötték a kampányrendezvény résztvevõit. A parlamenti képviselõ a jelenlevõket arra emlékeztette, hogy a bánsági magyarok még mindig egy erõs közösséget alkotnak, de ahhoz, hogy ezt megmutathassák, november 2-án élniük kell szavazati jogukkal.

Winkler Gyula EP-képviselõ, aki a temesvári Mûszaki Egyetemen szerzett mérnöki diplomát, egyetemi éveire visszatekintve így fogalmazta át az ismert választási szlogent: “Bánsági magyarnak lenni jó!” Az EP-képviselõ hangsúlyozta: november 2-án arról szól a választás, hogy a bánsági magyar közösséget nem lehet zárójelbe tenni. “Meggyõzõdésem, hogy a bánsági magyar jövõbe vetett reménységét a jövõ vasárnap is meg fogja erõsíteni ez a közösség” – mondta befejezésül Winkler Gyula.

A politikusok fiatal humoristáknak, a székelyföldi György Botondnak és a diószegi Kun Zsoltnak adták át a színpadot, akik gondûzõ, vidám perceket szereztek a temesvári közönségnek. Az est fénypontja volt a Kolozsvári Magyar Opera mûvészeinek a fellépése, akik örökzöld operettslágerekkel ajándékozták meg a hálás nagyérdemût. A Csárdáskirálynõ népszerû dalát (Hajmási Péter, Hajmási Pál) a közönség együtt énekelte a mûvészekkel, akiket többször is visszatapsoltak a színpadra.

Pataki Zoltán