Az INTA alelnöke marad Winkler Gyula

Kedden megalakult az Európai Parlament Nemzetközi Kereskedelmi Bizottsága. Winkler Gyulát EPP Képviselőcsoport a bizottság alalenöki tisztségre jelölte, így az RMDSZ EP-képviselője folytatja korábban megkezdett alelnöki munkáját.

Megtisztelő a jelölés és a kollegák bizalma, az elkövetkezőkben is ugyanazon célok mentén fogunk dolgozni. Szorgalmazzuk, hogy kapjanak több támogatást a vállalkozók, legyenek a szabadkereskedelmi megállapodásokban kis- és középvállalkozókra vonatkozó fejezetek. Kevesebb bürokrácia és növekedő európai versenyképesség, ezek a következő évek kihívásai. Sem a zöld, sem a digitális átállást nem lehet megvalósítani Európában kereskedelem nélkül! A nyitott stratégiai autonómia, a biztonságos ellátás biztonsága és a tisztességes kereskedelem olyan további célok, amelyek segíthetnek abban, hogy a globalizáció ne csak egyesek számára, hanem minden félnek előnyt biztosítson” – emelte ki az alakuló ülés követően Winkler Gyula.

A 2024-2029-es mandátumban az RMDSZ EP-képviselője az Európai Parlament ipari bizottságában, az  ITRE-ben, valamint a regionális fejlesztési bizottságban, a REGI-ben helyettes tagként fog tevékenykedni.