Május 26-án Kárpát-medencei magyar képviseletünket erősítjük meg

Köszönjük az aláírásokat a Szeben megyei támogatóinknak, fontos, hogy kiálltak a közös ügy támogatásáért. Mindannyian jól tudjuk, hogy az igazi próba még hátravan. Május 26-án az európai parlamenti választáson eldől, hogy mekkora súlyunk lesz Európában. Erős magyar képviseletre van szükségünk, amely kiharcolja az európai kisebbségvédelmi törvényt. Aki május 26-án az RMDSZ-re szavaz, az egész Kárpát-medencei magyar képviseletet erősíti” – fogalmazott Winkler Gyula EP-képviselő péntek délelőtt Medgyesen, ahol a helyi közösség képviselőivel találkozott.

„Az idei EP-választás nemzeti ügy. Mi, szórványban élők nagyon jól értjük és érezzük annak súlyát és fontosságát, hogy együttes erővel lépjünk fel a nemzeti érdek képviseletében. A Kárpát-medencében élő magyar közösségek többsége ma már az EU-n belül tud jövőt építeni, de nekünk Medgyestől Besztercéig, Nagyszebentől Resicabányáig azokra a nemzettársainkra is gondolnunk kell, akik ma még az EU határain kívül élnek” – mutatott rá az RMDSZ EP-képviselője, aki hangsúlyozta egy Medgyesen leadott szavazat kiállást jelent a vajdasági és kárpátaljai magyarok mellett is.

A medgyesi Millenium házban megszervezett találkozó házigazdája Orosz Csaba, az RMDSZ Szeben megyei szervezetének elnöke volt, a résztvevők ismertették a helyi magyar közösség helyzetét, eredményeikről, de gondjaikról is beszámoltak. Balázs Botond, a Medgyesi Madisz elnöke beszélt az anyanyelvi oktatás helyzetéről, külön kitérve a Báthory István Általános Iskolában megszervezett délutáni oktatás sikerére is. Winkler Gyula támogatásáról biztosította az oktatási programot, mint hangsúlyozta, ő is szórványközösségben született, ezért is egyértelmű számára, hogy akkor van magyar jövő, ha tudják az anyanyelvű oktatást biztosítani, az ilyen konkrét programok pedig hatékonyan szolgálják ezt a célt.

Winkler Gyula EP-képviselő Szeben megyei programja pénteken délután Kiskapuson és Nagyszebenben folytatódott, Benedek Zakariás, Szeben megyei parlamenti képviselő szervezésében.