Új elnök a HUMMIT élén

Kacsó-Doboly Izabella váltja Kofity Zoltánt a Hunyad Megyei Magyar Ifjúsági Tanács, a HUMMIT élén. A tisztújító közgyűlést szerda délután tartották Déván.

A leköszönő elnök, Kofity Zoltán röviden bemutatta az elmúlt két év tevékenységét, kiemelve, hogy a HUMMIT többek között a Hunyad Megyei Magyar Napokban szervezésében, kampányokban, helyi programok kidolgozásában vette ki részét.

Kacsó-Doboly Izabella bemutatkozójában elmondta, már középiskolás korában részt vett a közösségi életben, alapítója a mai Hauer Erik Diáktanácsnak (volt Dévai Diákszövetség) és a MAKOSZ nemzetközi tevékenységekért felelős alelnökeként tevékenykedett. Egyetemista évei alatt az ELSA (European Law Students’ Association), a Jurátus Kör és a HÖK (Sapientia Hallgató Önkormányzat) alelnöke volt. 2010-ben tért haza szülővárosába, azóta a vajdahunyadi közösség aktív résztvevője.

Úgy érzem, elérkezett az ideje, hogy az eddigi évek alatt megszerzett tudást a HUMMIT-ban kamatoztassam, időmet és energiámat arra összpontosítsam, hogy a Hunyad megyei magyar ifjúsággal csapatban egy olyan közösséget építsünk fel, hogy a távolban élő fiatalok haza akarjanak jönni. A közösségi munka nem egyéni tevékenység, ezért a csapatban látom a jövőt és az erőt” – hangsúlyozta Kacsó-Doboly Izabella, akinek egyhangúlag szavaztak bizalmat a közgyűlés tagjai. Az elkövetkezőkben felkeresi a helyi szervezeteket, feltérképezni, hogy milyen gondjaik vannak, rámutatott, hogy helyenként generációváltás is szükséges, célja, hogy minél több magyar fiatalt bevonjanak tevékenységükbe. Nyár végére egy csapatépítő tábort javasolt, ahol a Hunyad Megyei Magyar Napok keretén belül lezajló Ifjúsági napot is megtervezhetik.

A HUMMIT megalakulása óta intézményes partnere az RMDSZ-nek, de tulajdonképpen még ennél is szorosabb a kapcsolat, hiszen ezek a fiatalok jelentik a Szövetség jövőjét. Hunyad megyében legfontosabb prioritásunk az oktatás, amely a fiatal generáció jövőjének biztosításához kötődik. Köszönöm Kofity Zoltán lelkes munkáját és gratulálok, sok sikert kívánok Kacsó-Doboly Izabellának. Közösségépítő munkánkban a továbbiakban is számítunk a fiatalokra” – fogalmazott Winkler Gyula, az RMDSZ Hunyad megyei elnöke, aki Strasbourgból üdvözölte a tisztújító közgyűlés résztvevőit.