2021 a megújulás és a szervezetépítés éve volt Hunyad megyében

Hunyad megyében 2021 a megújulás és a szervezetépítés éve volt, értékelte Winkler Gyula EP-képviselő, az RMDSZ Hunyad megyei elnöke pénteken az online megtartott megyei küldöttgyűlésen. Ez alkalommal az RMDSZ Hunyad megyei szervezetének küldöttei elfogadták a megyei működési szabályzat módosítását.

Nehéz, de eredményes évet zárunk a Hunyad megyei RMDSZ-ben. Munkánkat a közösség elvárásaira építettük, azokra az elvárásokra, amelyet a 2020 őszén szervezett konzultáció során jeleztek a Hunyad megyei magyarok. A konzultációkor fogalmazódott meg, hogy szükség van arra, hogy hatékonyabbá tegyük az RMDSZ-es munkát, javítsuk a kommunikációt. Ennek alapján kezdeményeztünk közösségi kommunikációt, hetente fogadóórát is szervezünk, hogy szorosabbra fűzzük a kapcsolatot az emberekkel, mindezek mellett megújult arculattal jelentkezett a 21. éve indított Hunyad Megyei Hírmondó közösségi havilap” – emelte ki évértékelőjében Winkler Gyula.

Hunyad megyében idén nyáron megyei tisztújítást tartottak, a küldöttek újabb kétéves elnöki mandátumot szavaztak Winkler Gyulának, míg az ügyvezető elnöki tisztséget Széll Lőrincz, Hunyad megye alprefektusa tölti be. December 10-én folytatva a tisztújítást, a Megyei Képviselők Tanácsa keretében megszervezett választások eredményeképpen Pogocsán Ferdinánd Zoltán, Déva alpolgármestere lett az MKT új elnöke. Kocsis Attila a megyei szervezet kulturális ügyekkel felelős alelnöke, Kacsó-Doboly Izabella államtitkár ifjúsági alelnök és Csatlós Zsófia, az RMPSZ megyei vezetője, az új oktatási alelnök. A megyei szervezet régiós alelnökei Borsai Zoltán (Déva), Antal Amália (Zsil-völgye) és Suta Blanka (Vajdahunyad).

„Az RMDSZ kormányzati szerepvállalása nagy segítség Hunyad megyében, ennek tulajdonítható az alprefektusi tisztség is, melyet az új kormányban is Széll Lőrincz vihet tovább. Büszkék vagyunk arra, hogy az új koalíciós kormányban Kacsó-Doboly Izabella a család-, ifjúsági és esélyegyenlőségi minisztérium államtitkára. Ez a minisztérium az RMDSZ kezdeményezésére jött létre, az a célunk, hogy megerősítsük a családvédelmi programokat” – ismertette a megyei elnök, kiemelve, hogy a következő esztendőt két fontos kihívása a népszámlálás és a magyar országgyűlési választás.