Közös fellépés a Régiók Európai Bizottságában

Együttes ülést tartott Brüsszelben a Régiók Európai Bizottsága és az Európai Parlament néppárti frakciója, a találkozón az RMDSZ EP-képviselői és székelyföldi önkormányzati vezetők is jelen voltak.

Winkler Gyula Vincze Loránttal, valamint Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnökével és Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármesterével vett részt a találkozón, amelyen a felzárkózást ösztönző uniós források hatékony felhasználása kapcsán szólalt fel.

Meggyőződésem, hogy az Európai Néppártnak nem szabad szem elől veszítenie az unió két alapvető közpolitikáját: a kohéziós politikát és a közös agrárpolitikát. Választásokra készülődünk 2024-ben és emiatt megvizsgáljuk a prioritásainkat. A válságkezelés és a kettős átállás, vagyis a digitális és zöldátállás mellett ki kell tartani a felzárkózást lehetővé tevő kohéziós politika, valamint az agráriumnakk, különösen a kis területű, családi gazdaságoknak és a fiatal gazdáknak támogatást nyújtó agrárpolitika mellett” – emelte ki Winkler Gyula. Emlékeztetett, hogy az európai régiókban, de különösképpen Közép- és Kelet-Európában a kohéziós politika, az unió által finanszírozott regionális fejlesztés és az uniós agrárpolitika jelenti az Európai Uniót az embereknek. „Közép- és Kelet-Európában még afelzárkózás évtizedét éljük, és a tervezett beruházások legfontosabb forrását a  kohéziós politika és a közös agrárpolitika biztosítja Romániában is, ezért kiemelten fontos az erdélyi magyarság számára is” – nyomatékosított Winkler Gyula.