Winkler: UDMR nu a votat Legea bugetului de stat pe 2013 din motive transilvane

“Pe zgomotul de fond creat dintr-o dată, s-a adoptat bugetul. Nu am mai avut nici o dezbatere și nu a mai existat o preocupare publică față de conținutul Legii bugetului de stat pe 2013”, a afirmat, la Deva, într-o conferință de presă, deputatul european al UDMR, președintele Organizației Județene Hunedoara a UDMR.

Potrivit lui Iuliu Winkler, Uniunea a decis un vot împotriva acestui buget deoarece, conform acestuia, cele mai slab finanțate proiecte sunt cele plasate în Transilvania, cele mai prost finanțate județe sunt tot cele din Transilvania. “O să avem probleme cu întreținerea drumurilor județene, pentru care s-au primit aceeași sumă de bani ca și anul trecut, avem o finanțare insuficientă pentru proiectele autostrăzilor”, a explicat deputatul.
“Nu au crescut sumele la programele de stimulare a competitivității, adică proiectele pentru start-up-uri, pentru IMM-uri. Banii sunt undeva la nivelul de acum 3, 4 ani”, a adăugat liderul UDMR Hunedoara.
El a arătat că UDMR a avut o atitudine constructivă și în procesul de adoptare a bugetului, depunând doar 100 de amendamente, în vreme ce totalul acestora a fost în jur de 13.000, însă nici unul nu a fost luat în considerare.

Iuliu Winkler a subliniat că dacă ar fi fost membru al Parlamentului României, fie în opoziție sau la putere, nu ar fi votat bugetul pentru că este ardelean și hunedorean.
În aceeași conferință de presă, Iuliu Winkler a mai declarat că la Congresul UDMR, care se va desfășura în 25 mai, la Miercurea Ciuc, se vor lua decizii cu privire la poziția formațiunii față de subiectele arzătoare de pe agenda politică și publică.

“Congresul de la Miercurea Ciuc nu va fi unul electoral și va avea ca scop adoptarea unor documente programatice și eventuale modificări în statut”, a spus liderul UDMR Hunedoara.
Potrivit lui Winkler, la acest congres se vor adopta punctele de vedere în privința reformei constituționale, a reformei dezvoltării regionale și a sistemului electoral. El a adăugat că, deja, în UDMR se lucrează la elaborarea acestor poziții politice.