UDMR Hunedoara sprijină candidatura lui Kelemen Hunor pentru președinția Uniunii

Organizația Județeană Hunedoara a UDMR sprijină candidatura liderului Kelemen Hunor pentru un nou mandat în fruntea Uniunii în cadrul congresului de alegeri care se va desfășura în luna aprilie la Cluj, a anunțat președintele UDMR Hunedoara, deputatul european Iuliu Winkler, luni, la Deva, în cadrul unei conferințe de presă.
“Sâmbătă, în cadrul prezidiului județean, am decis să-l sprijinim pe președintele Kelemen Hunor pentru un nou mandat la șefia UDMR. El și-a anunțat, la începutul lunii ianuarie, intenția de a candida pentru un nou mandat. Kelemen Hunor a sprijinit în permanență inițiativele UDMR Hunedoara și cunoaște foarte bine realitățile comunității noastre. El are o prezență constantă în viața comunității maghiare din Hunedoara. Ca atare, la fel ca și acum patru ani, Kelemen Hunor este opțiunea noastră”, a declarat liderul UDMR Hunedoara.
Iuliu Winkler a mai vorbit despre spectacolul festiv dedicat împlinirii a 25 de ani de la înființarea Organizației Județene Hunedoara a UDMR care s-a desfășurat duminică la Teatrul de Artă din Deva.
“În urmă cu 25 de ani, în 21 ianuarie, s-a constituit Organizația UDMR a județului Hunedoara. Ieri, în cadrul spectacolului i-am onorat pe cei care au fost fondatori, dar și pe cei care s-au alăturat pe parcurs organizației noastre. Am decernat, cu acest prilej, 350 de diplome de onoare. (…) Din păcate, unii dintre colegi nu se mai află alături de noi. (…) Așa cum am spus și ieri, am avut colegi care și-au zidit propria viață în temelia UDMR și au contribuit astfel la ceea este astăzi Uniunea. (…) Am fost întrebat care este cea mai mare realizare a noastră în acești 25 de ani, iar răspunsul meu a fost clar: Liceul “Téglás Gábor”, unde, numai în acest an școlar, învață aproape 600 de elevi, de la grădiniță la bacalaureat, și care a ajuns la cel de-al 10-lea an de activitate. “Téglás Gábor” nu este doar un liceu, ci este și un adevărat centru cultural pentru întreaga noastră comunitate”, a afirmat liderul UDMR Hunedoara.
Iuliu Winkler a mai spus că UDMR Hunedoara, aflată în slujba comunității maghiare din județ, va fi în continuare, în viața politică, același partener corect, credibil și loial, care își onorează cuvântul dat partenerilor politici.