Negocierea Acordului de Comerț Liber UE - Australia, aproape de finalizare

Europarlamentarul Iuliu Winkler (UDMR, PPE), vicepreședinte al Comisiei pentru Comerț Internațional (INTA) a Parlamentului European, a avut, miercuri, la Bruxelles, o întrevedere cu ministrul australian pentru comerț si turism, Don Farrell.

”Am avut o întâlnire excelentă cu ministrul australian pentru comerț si turism, Don Farrell, la Parlamentul European. Am discutat despre Acordul de Comerț Liber UE – Australia, a cărui negociere este aproape de finalizare, și despre nevoia unei cooperări mai intense a țărilor democratice pentru a răspunde eficient și hotărât provocărilor actuale”, a declarat europarlamentarul Iuliu Winkler la finalul întâlnirii.

Vicepreședintele INTA a mai spus că l-a asigurat pe ministrul Farrell despre întregul sprijin în Parlamentul European pentru Acordul de Comerț Liber, dar și pentru intensificarea cooperării în domeniul energiei regenerabile și al materiilor prime.

”Am avut o adevărată săptămâna australiană care a inclus și întâlnirea inter-parlamentară UE-Australia, dar și întrevederea cu delegația EABC (European Australian Business Council), condusă de Simon Crean. Distanța geografică nu mai este astăzi un obstacol atunci când obiectivul este transformarea procesului de globalizare în favoarea intereselor oamenilor, comunităților și a unei creșteri economice sustenabile”, a mai spus deputatul european al UDMR.