Kofity Zoltán, noul președinte al Organizației Municipale Hunedoara a UDMR

Kofity Zoltán a fost ales, sâmbătă, în fruntea Organizaþiei Municipale Hunedoara a UDMR, preluând mandatul de președinte de la Takács Aranka.
Prezent la conferința de alegeri, deputatul european Iuliu Winkler, preºedintele Organizației Județene Hunedoara a UDMR, a făcut o analiză a situației politice și a vorbit și despre provocările cu care se confruntă Uniunea în următoarea perioadă. “Ne pregătim pentru Congresul UDMR, la care vor participa și delegații din județul Hunedoara. Organizația noastră, care a sărbătorit 25 de ani de a înființarea sa, se pregătește pentru un congres care va defini o nouă direcție. Principiile de bază și obiectivele noastre nu s-au schimbat în cei 25 de ani, dar trebuie să regândim și să găsim conceptul pentru un nou început. Trebuie să recâștigăm maghiarii din Transilvania care și-au pierdut încrederea sau interesul pentru politică. Trebuie să ajungem la tinerii care s-au născut după 1989 și pentru care rezultatele atinse în acești 25 de ani fac parte în mod firesc din realiatea cotidiană. Acești tineri sunt valoroși pentru comunitatea noastră și trebuie să câștigăm încrederea lor”, a declarat Iuliu Winkler.
La rândul său, Takács Aranka a afirmat că a fi președinte UDMR nu a fost niciodată o sarcină ușoară.”Fiecare perioadă își are provocările, dificultățile și așteptările ei. Consider că în perioada mandatelor mele comunitatea maghiară, dar și Organizația Municipală a UDMR Hunedoara a prins forță. În 2010, când am candidat pentru prima dată pentru funcția de președinte, în programul meu au fost incluse proiecte atât politice, cât și sociale și comunitare, cu ajutorul cărora am reușit să atingem rezultate bune. După cinci ani, pot afirma liniștită că am avut o activitate bună împreună cu conducerea organizației, dar și cu ajutorul comunității maghiare din Hunedoara, care a arătat interes și devotament față de UDMR și față de problemele comunității noastre”, a a spus Takács Aranka. Ea a mulțumit pentru încrederea și sprijinul de care a beneficiat în toți anii în care s-a aflat în fruntea organizației locale. Takács Aranka își va continua activitatea în cadrul Organizației Municipale, în Consiliul local al municipiului Hunedoara, în Organizația de femei a UDMR și alte structuri ale Uniunii.
În cadrul conferinței de alegeri, noul președinte ales, Kofity Zoltán, a prezentat programul său. “Atragerea tinerilor în activitatea organizației noastre și continuarea programelor de consolidare a comunității maghiare din Hunedoara sunt prioritățile mele. Trebuie deja să începem pregătirile pentru alegerile din 2016, obiectivul nostru fiind păstrarea prezenței noastre în consiliul local”, a declarat Kofity Zoltán.
Noul președinte al Organizației Municipale UDMR Hunedoara are 33 de ani, este de profesie inginer. De 7 ani lucrează ca șef birou în Organizația Județeană a UDMR Hunedoara, iar începând din 2013 a fost președintele executiv al Organizației Municipale Hunedoara a UDMR și din 2014 este președintele Consiliul Tinerilor Maghiari din Județul Hunedoara (HUMMIT). Conferința de alegeri a fost condusă de Dezméri István, președintele executiv al Organizației Județene UDMR Hunedoara.