În perioada 2020-2024, se deschide o fereastră de oportunitate pentru România

Deputatul european Iuliu Winkler consideră că perioada 2020-2024 trebuie fructificată din plin pentru România în contextul în care acest răstimp va fi unul care, după mulți ani, nu va fi marcat de îndelungate campanii electorale.

”Urmează trei rânduri de alegeri cruciale în România, pentru președintele României în toamna acestui an, și apoi alegerile locale și cele parlamentare în 2020. (…) Întotdeauna politicienii spun că viitoarele alegeri sunt cruciale, fiind cele care ne vor defini viitorul. Dacă ne uităm la calendarul politic al României, atunci ne dăm seama că deciziile pe care le vom lua în 2020 vor fi cu adevărat importante”, a declarat Winkler,  marți, la Deva, arătând că din toamna anului 2020 se va deschide o ”fereastră de oportunitate”. ”Vom avea la dispoziție un mandat de 4 ani în care nu va trebui să ne ocupăm de alegeri, ci de un lucru mult mai interesant, și anume acela de a pune bazele statului pe care îl visăm. (…) Eu cred că ne aflăm în fața unei șanse, poate ultima, de a face în România tranziția spre o clasă politică responsabilă și capabilă să întocmească un proiect de țară”, a afirmat deputatul european al UDMR.  În acest context, el a îndemnat la un vot încărcat de responsabilitate în alegerile ce vor urma.

Referindu-se la alegerile prezidențiale din toamna acestui an, Winkler a arătat că, în 28 august a.c., Consiliul Reprezentanților Unionali va decide candidatul  UDMR pentru Președinția României. ”Acest candidat ar putea să fie președintele UDMR sau va putea să fie un alt politician din UDMR. (…) Evident că nu ne facem planuri legate de câștigarea Președinției României. Nu credem că România a ajuns în acea situație în care un politician maghiar să candideze cu șanse reale la Președinția României. Această candidatură este una de normalitate politică în România. (…) Candidatul nostru va disemina și promova mesajul nostru legat de drepturile, situația și viitorul comunității maghiare din România, dar și despre obiectivele României și de ceea ce ar trebui să facă România pentru a deveni un stat respectat, eficient și profund integrat în UE”, a precizat europarlamentarul UDMR.