Europarlamentarul Iuliu Winkler salută ideea înfiinþării unui forum constituþional

“Cred că este foarte important ca înainte de a începe munca într-o comisie parlamentară asupra revizuirii Constituþiei, să luăm pulsul societăþii civile din România, să vedem acei actori din mediul academic, din mediul civil, inclusiv cei care au idei opuse cu ceea ce se întâmplă astăzi, (…) să-ºi spună părerea, să-ºi formuleze argumentele. Acest forum constituþional vine ºi atrage societatea civilă în dialog, după cum în Parlament, intenþia formulată de primul ministru de a dialoga cu opoziþia este una pe care o salut”, a declarat deputatul european, într-o conferinþă de presă. El ºi-a exprimat speranþa că membrii viitoarei comisii vor îngloba cât mai multe opinii ale societăþii civile în proiectul de revizuire a Constituþiei României.

În calitate de preºedinte al filialei judeþene Hunedoara a UDMR, Iuliu Winkler a spus că Uniunea va face o opoziþie constructivă în Parlament, apreciind că declaraþiile făcute de primul ministru în ceea ce priveºte dialogul cu opoziþia se referă, în principal, la UDMR. “Eu cred că aceste declaraþii ale premierului Victor Ponta se adresează UDMR, în primul rând, ºi probabil, în mod firesc, PDL”, a menþionat liderul UDMR Hunedoara.

Cât priveºte acordul politic semnat în octombrie 2012 cu USL, Iuliu Winkler a apreciat că nerespectarea acestuia reprezintă un semnal negativ în ceea ce priveºte credibilitatea “oricărei formule politice în România”, a unor lideri politici ºi a “cuvântului semnat”. AGERPRES