UDMR a depus la BEC lista de candidaţi pentru europarlamentare

Foto: Gönczy Tamás

UDMR a depus miercuri, la Biroul Electoral Central, lista  și semnăturile de susținere pentru candidații Uniunii la alegerile europarlamentare. În ultimele săptămâni s-au strâns 320.000 de semnături de susținere, dintre care au înregistrat 313.966. Este pentru prima dată, de la începutul anilor 2000, când candidații maghiari înregistrează un număr atât de mare de semnături de susținere.

Suntem optimiști în privința alegerilor europarlamentare. Vrem o Europă puternică și o Transilvanie dezvoltată.  Vrem o reprezentare puternică, care să lupte pentru o lege europeană privind protecția minorităților naționale. Adevărata competiție de-abia acum începe. La 26 mai, voturile care vor fi acordate UDMR vor întări puterea reprezentării maghiare în Bazinul Carpatic. Mulțumim tuturor pentru susținere!” – a declarat Kelemen Hunor, președintele UDMR, după depunerea listei Uniunii.

Lista UDMR pentru alegerile la Parlamentul European din 26 mai este deschisă de actualul eurodeputat Iuliu Winkler, urmat de preşedintele Uniunii Federative a Naționalităților Europene (FUEN), Vincze Loránt.