Winkler Gyula

Bilanțul activității din sesiunea parlamentară 2017-2018

Deputatul european Iuliu Winkler, liderul Organizației Județene Hunedoara a UDMR, a prezentat, miercuri, într-o conferință de presă, la Deva, bilanțul activității sale în sesiunea parlamentară 2017-2018. Potrivit acestuia, activitatea legislativă din Parlamentul European (PE) a fost marcată de discuții aprinse legate de diminuarea bugetului post 2020 al UE din cauza Brexit-ului, dar și de dezbateri …

mai mult

Minority SafePack - succes și continuare

Evoluțiile negative din ultimul an au demonstrat încă odată importanța pe care o au relațiile comerciale pe scena globală, cu implicații acute în sectoarele industriale și de servicii, influențând relațiile diplomatice dintre state, dar și bunăstarea cetățenilor acestora. În perspectiva adoptării noului cadru financiar multianual (MFF) al UE pentru perioada 2021-2027, dezbaterile referitoare la modernizarea și eficientizarea politicilor europene, precum și la cuantumul alocărilor financiare pentru statele membre au căpătat dinamism.

mai mult

S-a semnat acordul de înfrățire dintre comunele Mărtinești și Ikervár

Duminică, a avut loc ceremonia de semnare a acordului de înfrățire și cooperare dintre comuna Mărtinești din județul Hunedoara și comuna Ikervár din județul Vas, Ungaria, evenimentul desfășurându-se în cadrul celei de a 28-a ediții a zilelor culturale ale comunei ungare. Între județele Hunedoara și Vas există o relație de înfrățire activă încă din 1990, iar  noua legătură dintre Mărtinești și Ikervár reprezintă un obiectiv important al planului de revitalizare rurală a satului Jeledinți.

mai mult