Széll Lőrincz a inițiat un proiect de lege cu privire la reglementarea organizării de taberelor

Széll Lőrincz, director executiv al DJST Hunedoara, a declarat, luni, la Deva, într-o conferință de presă, că a inițiat un proiect de lege care vizează acoperirea vidului legislativ în privința organizării de tabere.

Potrivit acestuia, în România oricine poate să organizeze tabere, însă direcțiile județene de tineret și sport nu au nici o prerogativă în a verifica și monitoriza condițiile în care acestea sunt organizate. ”Legislația nu prevede cine se ocupă de aceste tabere, cine îndeplinește condițiile pentru organizarea lor, cine le poate controla, nu este definită activitatea de tabere. (…) Oricine poate să organizeze tabere, dar noi (direcțiile județene de sport și tineret -n.n.) nu avem nici un cuvânt de spus”, a afirmat director executiv al DJST Hunedoara.

El a adăugat că singurele tabere care pot fi monitorizate și verificate de către direcțiile județene de sport și tineret sunt cele care se află în organizarea statului.
Széll Lőrincz a afirmat că a inițiat proiectul de lege pentru că este interesat, în primul rând, de siguranța copiilor care participă în tabere. ”Am văzut atâtea cazuri în care taberele nu îndeplineau condiții minime de cazare sau de desfășurarea de activități. Trebuie reglementată și această activitate astfel încât copiii să fie în siguranță”, a subliniat Széll Lőrincz.

Széll Lőrincz, director executiv al DJST Hunedoara, va conduce lista candidaților UDMR Hunedoara pentru Camera Deputaților, conform deciziei adoptate, sâmbătă, de Consiliul Reprezentanților Județeni (CRJ) al UDMR.