Studenți francezi în pregătirea proiectului "Valea Energiei", la Petroșani

Studenții francezi au ca obiectiv pregătirea unei evaluări a potențialului economic al firmelor din Valea Jiului, dar și a capacității acestora de a deveni partenere ale companiilor care dezvoltă afaceri în cadrul clusterului “Valea Energiei” din Belfort.

Unul dintre subiectele discutate cu cei trei tineri s-a referit la stadiul în care se află evaluarea la care lucrează, precum și eventualele impedimente pe care le-au întâmpinat pe parcursul procesului completării fișelor de evaluare după standardele Camerei de Comerț și Industrie Belfort-Montbeliard, care presupune vizitarea firmelor din Valea Jiului și contactul direct cu administrația acestora.

Potrivit lui Winkler, datele care vor fi strânse și procesate despre mediul economic din Valea Jiului de către studenții francezi vor reprezenta o parte importantă în pregătirea misiunii economice franceze care va sosi în județul Hunedoara la începutul lunii mai a.c. Delegația franceză va fi compusă din oameni de afaceri care doresc să identifice potențiali furnizori de echipamente și aparatură.

Tinerii se vor deplasa în cursul săptămânii viitoare la Deva unde vor intra în contact cu mediul economic de aici și cu reprezentanți ai administrației locale și județene.

Cei trei studenți francezi, găzduiți de Universitatea Petroșani, și-au exprimat nerăbdarea de a-i cunoaște pe colegii lor care studiază la Petroșani după întoarcerea acestora din vacanța de după sesiunea de iarnă.
De remarcat, mai este faptul că a fost finalizat și acordul dintre Universitatea Petroșani și IUTMB în cadtul Programului Erasmus care va cuprinde schimburi de studenți care vor avea loc între cele două instituții de învățământ superior.

Deputatul european al UDMR i-a îndemnat pe tinerii francezi, ca pe parcursul șederii lor la Petroșani, să exploreze cât mai mult din județul Hunedoara, să-i cunoască inclusiv aspectele culturale, pentru că doar așa își vor atinge scopul stagiului.

La inițiativa deputatului european Iuliu Winkler s-au pus bazele unui proiect de colaborare cu clusterul “Valea Energiei” din Belfort care are ca scop revitalizarea componentei industriale din Valea Jiului. În luna noiembrie a anului trecut, o delegație formată din reprezentanți ai acestui cluster și ai Camerei de Comerț și Industrie Belfort-Montbeliard au vizitat Petroșaniul și Deva, unde s-au întâlnit cu oficialități locale și județene.