Iuliu Winkler: Uniunea Europeană trebuie să se schimbe

Uniunea Europeană trebuie să se reîntoarcă la valorile părinților fondatori, să se schimbe, iar politicile sale publice trebuie să fie în slujba cetățenilor, și nu în solda vreunei ideologii, a declarat europarlamentarul UDMR Iuliu Winkler cu prilejul unei întâlniri pe care a avut-o cu membri ai comunității maghiare din județul Sălaj.

”UE trebuie să se schimbe. Acesta este mesajul pe care UDMR îl transmite în campania electorală. Schimbarea pentru noi înseamnă revenirea la valorile părinților fondatori. UE trebuie să elaboreze politicile sale publice în interesul cetățenilor, și nu în solda ideologiilor”, a afirmat Winkler.

Europarlamentarul UDMR s-a referit la faptul că întreaga lume se află într-un amplu proces de schimbare, iar UE nu face excepție, fiind esențial ca ea să se întoarcă la rădăcinile sale, la principiile fondatoare.

”Lumea întreagă se află în schimbare. Trăim, din nou, într-o eră a conflictelor armate, chiar lângă granițele noastre are loc un război, lumea este dominată de instabilitate, crizele se succed cu rapiditate, iar viitorul este din ce în ce mai impredictibil. Anul 2024 este un an crucial pentru noi toți pentru că în acest context complicat suntem chemați să alegem liderii atât în Uniunea Europeană, cât și în țară. Deciziile pe care le vom lua la urne în acest an vor marca în mod esențial viitorul nostru al tuturor pentru cel puțin un deceniu”, a subliniat Iuliu Winkler.

Potrivit acestuia, oamenii așteaptă de la liderii politici, mai mult ca oricând, siguranță, predictibilitate, pragmatism și luciditate. ”Ei au nevoie de lideri care să se ocupe de probleme, să găsească cele mai bune soluții pentru societatea noastră și nu să-și irosească energiile în lupte politice sterile. În comunitățile locale, în legislativul de la București, dar și în Parlamentul European, noi, UDMR, promovăm aceleași interese, vrem să dezvoltăm comunitățile noastre, vrem să dezvoltăm Transilvania, întreaga țară. În această epocă a marilor schimbări trebuie să fim uniți și puternici. Maghiarii din România, toți locuitorii țării noastre, trebuie să fie învingătorii, și nu perdanții acestui deceniu crucial. Noi trebuie să fim cei care au puterea de a influența deciziile majore și nu cei care doar suportă consecințele deciziilor luate de alții. De aceea este esențială continuitatea reprezentării maghiarilor din România în Parlamentul European”, a subliniat Iuliu Winkler.

Europarlamentarul Iuliu Winkler conduce lista UDMR la alegerile pentru Parlamentul European care vor avea loc în 9 iunie.

CMF: 43240001

Articol de Ioana Pop, publicat de www.stiriletransilvaniei.ro – https://stiriletransilvaniei.ro/2024/05/17/iuliu-winkler-uniunea-europeana-trebuie-sa-se-schimbe/