Iuliu Winkler ºi-a prezentat raportul de activitate

Deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE), liderul Organizaþiei Judeþene Hunedoara a UDMR ºi-a prezentat, luni, raportul de activitate pentru perioada septembrie 2012-iulie 2013 în cadrul unei conferinþe de presă susþinută la Deva.

“De când sunt membru al Parlamentului European, în fiecare an fac acest raport de activitate. Nu este obligatoriu să fac acest raport, însă, eu mi-am impus realizarea lui, pentru că eu consider că este de datoria mea să mi vin în faþa Dvs. ºi să prezint direcþiile principale pe care s-a axat activitatea mea în decursul unui an de muncă”, a declarat deputatul european al UDMR.

Iuliu Winkler a amintit trei din principalele sale preocupări, respectiv cadrul bugetar multianual al UE pentru perioada 2014-2020, implicarea sa ºi a UDMR în organizarea Congresului PPE care s-a desfăºurat în octombrie anul trecut la Bucureºti, precum ºi contribuþia pe care a avut-o la realizarea cărþii “Noua Europă acum”, alături de colegul său, deputatul Frank Engel (Luxemburg) în contextul în care dezbaterile cu privire la viitorul Europei sunt din ce în ce mai aprinse.

“Congresul PPE de la Bucureºti a fost unul extrem de important pentru faptul că după 20 de ani a fost adoptat un nou program cadru. Pentru UDMR a fost important pentru că am reuºit introducerea în noul program a unui capitol care se referă la drepturile ºi protecþia minorităþilor naþionale, dar ºi a altuia referitor la regiuni ºi importanþa acestora în Europa”, a spus Winkler.

Referindu-se la dezbaterea cu privire la viitorul Europei, deputatul european al UDMR ºi-a exprimat dezamăgirea că în România aceasta nu există. “Exprimarea opiniei cu privire la viitorul UE nu este apanajul celor 33 de parlamentari ai României. Ar trebui să existe o dezbatere în România în care să fie implicaþi  parlamentarii, politicienii, dar mai cu seamă societatea civilă. Suntem de ºase ani membri cu drepturi depline ai UE ºi, din păcate, constat, că de exemplu, pentru mediul academic ºi universitar nu este importantă această discuþie în urma căreia, nu azi sau mâine, dar cât de repede, se va naºte o nouă Europă. (…) Ar trebui ca în urma unei astfel de dezbateri să vedem ce fel de Europă ne dorim, o Europă a regiunilor, o Europă federală?”, a arătat Iuliu Winkler.
Raportul de activitate al deputatului european Iuliu Winkler poate fi găsit la link-ul: http://www.winklergyula.ro/index.php/ro/sinteza-activitatii/drumul-spre-noua-europa-activitatea-mea-in-parlamentul-european-537-i-acasa-in-perioada-septembrie-2012-iulie-2013/