Europarlamentarul Iuliu Winkler s-a aratat impresionat de proiectul de reabilitare si modernizare a Coloniei Pictorilor din Baia Mare

Municipiul Baia Mare a primit astazi, 28 martie, vizita europarlamentarului Iuliu Winkler, care s-a intalnit cu primarul Catalin Chereches, reprezentanti ai UDMR si cu cei ai artistilor baimareni. Vizita europarlamentarului a cuprins o serie de intalniri cu oamenii de afaceri maghiari, dar si o vizita la Colonia Pictorilor unde a aflat mai multe detalii legate de proiectul de reabilitare si modernizare a coloniei, pe care l-a catalogat drept unul indraznet, modern si european.

Iuliu Winkler a ajuns in aceasta dimineata in Baia Mare, prima sa vizita fiind la Colonia Pictorilor. Aici s-a intalnit cu primarul Catalin Chereches, cu presedintele UAP Laura Ghinea si cu arhitectul Stefan Paskucz, acestia fiind cei care i-au explicat importanta proiectului de reabilitare a Coloniei Pictorilor.

“Folosesc orice fel de metoda, modalitate, intalnire pentru a sustine proiectele municipiului Baia Mare, mai ales in noua conjunctura in care Ministerul Culturii este condus de presedintele UDMR. Parteneriatul la nivel local cu comunitatea maghiara este unul exemplar si e un model pentru ceea ce inseamna buna convientuire, dar imi doresc ca anumite proiecte care tin in special de zona culturii sa fie sustinute. Daca tot avem in Guvern, respectiv in autoritatea locala implicarea UDMR, vreau sa vedem si rezultatele, si prezenta domnului Iuliu Winkler, care este si candidatul UDMR pentru alegerile europarlamentare, este un moment in care am putut sa arat proiectele legate de Scoala de Pictura de la Baia Mare, proiect care poate fi sustinut si finantat de catre Ministerul Culturii. Cred ca doar in acest fel fiind deschisi spre toti actorii politici, sau actorii guvernamentali, putem sa avem succes. O incrancenare politica nu duce nicaieri“, a spus primarul Catalin Chereches.
mpresionat de noua viziune asupra Coloniei Pictorilor si de amploarea proiectului, europarlamentarul a spus ca va face tot ce-i sta in putinta pentru sustinerea lui, dar si pentru alte proiecte prioritare pentru Baia Mare.

“Proiectul este impresionant si este un proiect foarte indraznet, care e demn de o colonie a artistilor. Are tot ceea ce trebuie. Ideea in sine a revitalizarii acestei colonii mi se pare extraordinar de importanta, pentru ca in Europa astazi ce se intampla este legat foarte mult de marca, de brand, de notiunea care te poate face cunoscut. Nu industria si nu activitatea economica te poate face sa iesi in evidenta, pentru ca aceste lucruri sunt, sa spunem, uniforme si sunt alte tari cu care putem intra in concurenta foarte greu. Insa un lucru specific asa cum este Colonia Artistilor de la Baia Mare si cum este intreaga miscare de la Baia Mare, care este recunoscuta de la Paris pana la Munchen si de la Budapesta pana la Bucuresti, cred ca este un brand, o marca a Baii Mari“, a punctat europarlamentarul.

Iuliu Winkler a fost prezent in Maramures timp de doua zile. Acesta s-a intalnit cu reprezentantii UDMR pentru a purta discutii legate de viitoarele alegeri europarlamentare, cu oamenii de afaceri din Baia Mare si a vizitat si cateva puncte emblematice pentru fiecare comunitate in parte.

www.emaramures.ro