Un nou mandat în fruntea Organizației Județene Hunedoara a UDMR

Deputatul european Iuliu Winkler a fost reales, sâmbătă, pentru un nou mandat de doi ani în funcția de președinte al Organizației Județene Hunedoara a UDMR în cadrul conferinței de alegeri care a reunit 94 de delegați din cele 16 organizații locale.
La conferința de alegeri a participat și președintele UDMR, Kelemen Hunor, care, cu acest prilej, a prezentat un raport politic, vorbind despre cele trei provocări majore, respectiv amendarea Constituției, reorganizarea administrativă și reforma învățământului, care vor necesita în următorii ani o reprezentare eficientă a comunității maghiare atât în plan național, cât și local.
La rândul său, în cadrul conferinței de alegeri, Iuliu Winkler a făcut un bilanț al activității sale, amintind printre realizările ultimilor ani organizarea Zilelor Maghiare Hunedorene, instituirea distincției “Barcsay Ákos”, nașterea la Hunedoara a Programului “Protectorii Patrimoniului” sau declararea zilei de 15 noiembrie Ziua Comunităților Maghiare Dispersate.
Iuliu Winkler a vorbit și despre provocările anului electoral 2016 pentru comunitățile maghiare din județul Hunedoara. “Obiectivul nostru pentru alegerile locale este păstrarea prezenței actuale în consiliile locale. Este vorba despre o prezență redusă numeric, dar cu atât mai importantă din punct de vedere al comunităților maghiare din județul Hunedoara, deoarece ea permite exprimarea obiectivelor comunității noastre, dar și contribuția noastră la bunul mers al localităților din județ. Această contribuție a fost mereu pozitivă și prin prestația reprezentanților pe care UDMR i-a promovat. De asemenea, solidaritatea comunității maghiare pe care dorim să o demonstrăm cu ocazia acestor alegeri locale va fi importantă pentru pregătirea alegerilor pentru Parlament din toamna acestui an”, a afirmat deputatul european.
Iuliu Winkler consideră că după două rânduri de alegeri organizate în colegii uninominale care au avut rezultate dezastruoase din punct de vedere al prestației și prestanței Parlamentului României, în această toamnă, revenirea pe liste județene deschide din nou șansa pentru UDMR Hunedoara de a a avea un reprezentat în legislativ.
Consiliul Reprezentanților Județeni al UDMR Hunedoara, întrunit cu prilejul conferinței de alegeri, a validat lista candidaților pentru Consiliul Județean Hunedoara. Lista este condusă de Benedekfi David, președintele UDMR Lupeni și consilier local, acesta fiind și candidatul la Primăria Lupeni, și liderul listei pentru CL Lupeni. El este urmat de Burjan Grigorie, vicepreședintele Organizației Județene Hunedoara a UDMR și șeful de campanie al UDMR la localele din acest an. Pe locul trei se află Kofity Zoltán, președintele Organizației locale UDMR Hunedoara, el fiind conducătorul listei de candidați pentru CL Hunedoara.