UDMR Hunedoara și-a desemnat delegații la Congres și a adoptat planul de acțiune pentru 2015-2016

Consiliul Reprezentanților Județeni (CRJ) ai UDMR Hunedoara, întrunit, sâmbătă, la Deva, într-o ședință festivă cu ocazia aniversării Revoluției pașoptiste, a desemnat delegații la cel de-al 12-lea Congres al UDMR și a adoptat planul de acțiune al organizației județene pentru perioada 2015-2016.
Prezentă la reuniune, Hegedüs Csilla, secretar general adjunct pentru cultură al UDMR, a vorbit despre importanța Congresului UDMR. “Va trebui să planificăm împreună noi căi, să identificăm noi posibilități, prin care să putem consolida încrederea comunității maghiare în UDMR. Trebuie să punem un accent mai mare pe comunicarea cu tânăra generație”, a afirmat Hegedüs Csilla.
La rândul său, Iuliu Winkler, președintele UDMR Hunedoara, a prezentat un raport al activității organizației și apoi planul de acțiune pentru anul 2015-2016. “Pentru perioada următoare, avem nevoie de un plan de acțiune mai cuprinzător care să se întindă pe perioada următorilor 2 ani, pentru că, după Congresul din luna aprilie, UDMR va declanșa pregătirea pentru anul electoral 2016 în care alegătorii vor decide atât în alegerile locale, cât și în cele parlamentare. În județul Hunedoara, scopul nostru este să menținem prezența noastră în administrația locală și sperăm că noua lege electorală, în cazul în care Parlamentul va decide revenirea la alegerile pe liste județene, ne va acorda o bună șansă pentru a câștiga un mandat de parlamentar din județul Hunedoara”, a spus Iuliu Winkler.
Planul de acțiune dezbătut și adopat sâmbătă are ca primă prioritate consolidarea învățământului în limba maghiară în județul Hunedoara.
La ședința festivă a CRJ a participat și o delegație din Várpalota – oraș din Ungaria înfrățit cu municipiul Petroșani – condusă de primarul Talabér Márta, ai cărei membrii vor sărbători 15 martie împreună cu maghiarii din Valea Jiului. După ședința festivă, elevii Liceului “Téglás Gábor” au prezentat un program cultural dedicat Revoluției de la 1848-49.