Asigurarea reprezentării comunității maghiare din România în PE, cel mai important obiectiv al UDMR

Asigurarea reprezentării comunității maghiare din România în Parlamentul European este cel mai important obiectiv al acestui an pentru UDMR, a declarat deputatul european Iuliu Winkler, duminică, la Deva, în cadrul unei conferințe de presă.
“Alegerile europene din 25 mai sunt cea mai mare provocare pentru UDMR în acest an. Ca atare, asigurarea unei reprezentări eficiente în Parlamentul European reprezintă cel mai important obiectiv pentru formațiunea noastră politică. (…) Doar prin prezența UDMR în legislativul european se poate realiza pe de-a-ntregul reprezentarea intereselor comunității noastre la toate nivelurile: local, național și european”, a afirmat parlamentarul european.
Iuliu Winkler a amintit faptul că Uniunea și comunitatea maghiară au ales calea europeană încă de la începutul anilor ’90, UDMR aducându-și din plin contribuția la procesul de aderare și integrare a României în UE. “Comunitatea maghiară știe că destinul ei se poate împlini doar în cadrul UE, după cum este conștientă de faptul că UDMR, cu loialitate și determinare, îi reprezintă și apără interesele, nu doar la București, ci și la Bruxelles sau Strasbourg”, a spus parlamentarul european.
Iuliu Winkler a mai vorbit despre faptul că următorii cinci ani sunt esențiali în construcția europeană, deoarece vor fi ani în care se va determina traseul pe termen lung pe care îl va avea UE. “Următorii ani vor fi esențiali pentru construcția europeană. Va fi o perioadă a transformărilor. Se vorbește tot mai mult de deschiderea tratatelor Uniunii, iar acest lucru înseamnă că vor exista dezbateri în urma cărora se va decide dacă UE se va întoarce la viziunea părinților fondatori, aceea a federalismului, adică dacă vom construi Statele Unite ale Europei în care comunitățile și regiunile să primeze în formularea politicilor, sau dacă vom rămâne blocați în uniunea interguvernamentală, în care șefii de state și guverne decid, peste noapte, destinele cetățenilor europeni. Comunitatea maghiară din România nu poate să lipsească din această dezbatere, iar năzuințele și vocea ei pot fi cel mai bine auzite doar dacă UDMR va avea o reprezentare eficientă în Parlamentul European”, a explicat parlamentarul european.
El a mai declarat că este onorat și pe deplin conștient de responsabilitatea pe care o are ca și candidat al UDMR la Parlamentul European. “La fiecare final de an legislativ din mandatul meu am făcut un bilanț al activității mele, al pașilor făcuți și al realizărilor obținute. Misiunea pe care mi-am asumat-o, de la bun început, în îndeplinirea mandatului de parlamentar european al UDMR a avut două componente esențiale. Prima se referă la promovarea, reprezentarea și apărarea intereselor țării mele și ale comunității maghiare din România în Parlamentul European și în întreg sistemul instituțional al UE, iar cea de-a doua este legată de promovarea valorilor europene, a priorităților de dezvoltare ale Uniunii, a strategiilor și programelor care trebuie puse în aplicare și în România”, a subliniat Iuliu Winkler.
Deputatul european s-a declarat încrezător în șansele UDMR de a-și reînnoi mandatele în Parlamentul European, arătând că Uniunea a câștigat rând pe rând toate bătăliile electorale pentru că funcționează ca o mare echipă care se bazează pe principii sănătoase și știe întotdeauna să asculte comunitatea din care face parte și pe care și-a asumat să o reprezinte.

Raportul de activitate al deputatului european Iuliu Winkler pentru mandatul 2009-2014 poate fi accesat la link-ul: http://www.winklergyula.ro/index.php/ro/sinteza-activitatii/europa-regiunilor-europa-comunita-539-ilor-8211-activitatea-mea-in-parlamentul-european-537-i-acasa-in-perioada-2009-2014/