UDMR și-a formulat propunerile pentru programul electoral al PPE

În programul electoral al Partidului Popular European (PPE) pentru alegerile europene de anul viitor trebuie incluse domeniile de acțiune și propunerile în care să se regăsească toate formațiunile sale membre, a declarat, vineri, deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE), în cadrul lucrărilor Adunării Politice a acestui partid, care s-au desfășurat, timp de două zile (5-6 septembrie a.c.) la Bruxelles.
“Cu ocazia ultimelor două congrese ale PPE drepturile minorităților naționale și protejarea acestora au făcut obiectul unei rezoluții, respectiv au fost introduse în Programul politic al PPE. UDMR susține, în continuare, propunerea referitoare la importanța minorităților naționale din UE și la protecția acestora. Prin introducerea acesteia în programul electoral se va întregi propunerea pentru electoratul nostru. În programul electoral al PPE trebuie incluse domenii de acțiune și propuneri în care să se regăsească toate partidele sale membre”, a afirmat Iuliu Winkler.
În cadrul procesului de redactare a programului electoral al PPE, UDMR a propus introducerea angajamentului cu privire la eliminarea ultimelor bariere de pe piața muncii din UE și deblocarea procesului lărgirii spațiului de liberă circulație.
Deputatul european al UDMR și-a exprimat aprecierea pentru faptul că două dintre temele majore pentru maghiarii din România – rolul și importanța regiunilor în UE, respectiv crearea de noi locuri de muncă și sprijinirea sectorului IMM – au fost deja incluse în programul PPE.
Pregătirea programului electoral al PPE a început acum șase luni în sânul unui grup de lucru. În acest cadru, reprezentanții UDMR au propus mai multe amendamente în domenii importante pentru comunitatea maghiară. În cadrul ședinței de vineri, Winkler a mai spus că UDMR salută decizia PPE de a-și elabora platforma electorală sub forma unui Program de Acțiune, care va avea caracteristicile unui adevărat program de guvernare pentru perioada 2014-2019.
Pe agenda Adunării Politice a PEE s-au aflat mai multe puncte legate de campania electorală pentru alegerile europene de anul viitor. Delegații au fost informați cu privire la stadiul în care se află redactarea programului electoral și a pregătirilor pentru campanie, ei au mai votat ordinea de zi a Congresului PPE premergător alegerilor, care se va desfășura la Dublin (Irlanda) între 6-7 martie 2014, și au mai discutat pe marginea modalităților de alegere a candidatului popularilor europeni la funcția de președinte al Comisiei Europene. Candidatul PPE la președinția Comisiei Europene va fi ales la Congresul de la Dublin.

Bruxelles, 6 septembrie 2013