Tekints le újból ránk, Mátyás király!

Remek hangulatban rajtolt Déván a IX. Hunyad Megyei Magyar Napok rendezvénysora - számolt be riportjában a Nyugati Jelen.

tovább

Lozsád ünnepe a Hunyad Megyei Magyar Napokon

Harmadik alkalommal tartottak a Hunyad Megyei Magyar Napok részeként Lozsádon falunapot. Idén kicsinek bizonyult a Hunyad megyei kis település kultúrotthona, ahol a helyi közösség mellett jelen volt az ikervári testvértelepülés küldöttsége, fellépett a lövétei Kákvirág néptánccsoport, a csernakeresztúri hagyományőrző egylet, a dévai Szivárvány nyugdíjas klub énekkara és a martinesdi Călușarii tánccsoport.

tovább

Átadták a 2018-as Barcsay Ákos-díjakat

A Hunyad Megyei Magyar Napok kiemelt pillanata a Barcsay Ákos-díjak átadása, amikor dél-erdélyi szórványközösségekben dolgozó, a közösségépítő munkában kiemelkedő teljesítményt elérő személyek tevékenységét ismerik el. Idén Csatlós Erzsébet, Dézsi Attila és Szabó Ákos vehette át a kitüntetést.

tovább

Hétvégén rajtol a 9. Hunyad Megyei Magyar Napok rendezvénysorozata

Mátyás király itthon mottóval szervezik meg idén a 9. Hunyad Megyei Magyar Napok rendezvénysorozatát, szeptember 22-30. között 9 településen több mint hatvan programpontot kínálnak a szervezők.

tovább

A 2021 utáni agrárkihívásokról tanácskoztak az aradi gazdafórumon

Az Agromalim nemzetközi mezőgazdasági vásár keretében tartották meg szombaton Aradon a 19. magyar–magyar gazdatalálkozót, az Aradi Magyar Gazdák egyesületének szervezésében, számolt be a maszol.ro

tovább

Winkler: erős gazdaszervezetekkel készülünk a Közös Agrárpolitika változásaira

A Közös Agrárpolitikában (KAP) várható változások miatt még fontosabbá vált, hogy a magyar gazdák, a Bánságban, Partiumban, Székelyföldön és mindenütt Erdélyben csatlakozzanak azokhoz a szakmai és ágazati érdekképviseleti szervezetekhez, amelyek meg tudják védeni sajátos érdekeiket – hangsúlyozta Winkler Gyula szombaton Aradon, ahol a XIX. Magyar-Magyar Gazdatalálkozón és szakmai fórumon vett részt.

tovább

Nyílt levél az EB elnökének – az őshonos nemzeti kisebbség védelmét kérik számon

Winkler Gyula, az RMDSZ EP-képviselője csalódottságának adott hangot, hogy Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottságának elnöke évértékelő beszédében ezúttal sem említette az őshonos nemzeti kisebbségeket és nyelvi közösségeket, holott Európában ötven millióan tartoznak ezekhez a kisebbségekhez. Ráadásul július 4-én több EP-képviselő intézett közösen parlamenti kérdést a Bizottság elnökéhez, amelyben azt kérték, hogy évértékelő beszédében szóljon az őshonos kisebbségekhez is.

tovább

Winkler: Kettős mércét alkalmaznak Magyarország esetében

Felháborító, ugyanakkor elfogadhatatlan gyakorlat, hogy az Európa Parlamentben egyesek új szabályértelmezést hozhatnak csak azért, hogy igazuk legyen, a keddi parlamenti vita hangneme és a szerdai szavazás menete is arra világít rá, hogy kettős mércét alkalmaznak Magyarország esetében – fogalmazott Winkler Gyula, az RMDSZ EP-képviselője írásbeli szavazatmagyarázatában. Véleménye szerint az EP-képviselők többsége nem a Sargentini-jelentésről szavazott, a mostani durva megosztottság végzetes következménnyel járhat, egyre jobban elmélyülnek a két tábor között tapasztalható szakadékok.

tovább

Az EU-Kína kereskedelmi kapcsolatokban az együttműködés legyen a meghatározó

Az együttműködés és ne az egymásnak feszülés legyen a meghatározó az EU és Kína közötti kereskedelmi kapcsolatokban, nyilván az EU-nak nem szabad olyan kompromisszumokat megkötni, amelyek az érdekeit sértik – jelentette ki Winkler Gyula, a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság (INTA) alelnöke kedden este Strasbourgban a plénum előtt, amikor az EU-Kína kapcsolatokat elemző jelentést vitatták meg.

tovább
1 / 63 oldal12345...102030...