Az Európai Néppárt kezelje kiemelt célkitűzésként a Közös Agrárpolitikát és a regionális fejlesztést

A Közös Agrárpolitika és a regionális fejlesztés kerüljön be az Európai Néppárt képviselőcsoportjának prioritásai közé, ez nemcsak az emberek elvárása, hanem a kiszámítható tervezés feltétele is – szorgalmazta Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselője az EPP képviselőcsoportjának kihelyezett munkaülésén, ahol az Európai Néppárt képviselői a következő parlamenti mandátum fő célkitűzéseit határozzák meg.

tovább

Erős legitimitása és nagy felelőssége lesz az új Európai Parlamentnek

Erős legitimitást biztosít, de nagy felelősséget is jelent, hogy Európa szerte masszív részvételt regisztráltak az európai parlamenti választáson – jelentette ki Winkler Gyula EP-képviselő, az RMDSZ Hunyad megyei elnöke pénteken, dévai sajtótájékoztatóján. Az újabb mandátumot szerző EP-képviselő megköszönte az RMDSZ területi szervezeteinek a kiváló mozgósítást, amelynek köszönhetően a Szövetség az elmúlt másfél évtized legjobb eredményét érte el.   

tovább

Közösségünk európai és magyar jövőjéért szavazott Winkler Gyula

„Egy olyan Európai Unióra szavaztam, amely elismeri és megvédi az őshonos nemzeti kisebbségek jogait. Egy olyan Európára, amely elítéli a diszkriminációt és ahol minden közösség egyformán érték. Egy olyan Európára szavaztam, amely elutasítja a többsebességes uniót, ahol nincsenek fontos és kevésbé fontos országok” – nyilatkozta vasárnap Winkler Gyula EP-képviselőjelölt, az RMDSZ Hunyad megyei elnöke azt követően, hogy leadta voksát Vajdahunyadon, arra kérve minden magyar embert, hogy vegyen részt a szavazáson.

tovább

Vasárnap össze kell fognunk, jobban, mint valaha - kampányzáró sajtótájékoztató Aradon

„Össze kell fognunk, most jobban, mint valaha, mert holnapután sorsdöntő választáson fel kell mutatnunk közösségünk erejét. Május 26-án minket megszámolnak, ezért világosan kimondom: aki nem megy el szavazni, aki nem támogatja az RMDSZ-t, az a magyar közösséget gyengíti. Egy gyenge közösséget könnyebb lesz kikezdeni, támadni” – jelentette ki Winkler Gyula európai parlamenti képviselőjelölt pénteken, Aradon tartott kampányzáró sajtótájékoztatóján.

tovább

Május 26-án megmutatjuk közösségünk erejét - Minden egyes szavazatra szükség van!

Aradról indítottuk a hivatalos európai parlamenti kampánykörutat Kelemen Hunor szövetségi elnökkel együtt, egy hónappal ezelőtt. Rendjén volt ez így, hiszen az RMDSZ csapatának a szövetségi elnök a kapitánya. Pozitív hátszéllel indultunk útnak, mivel a magyar közösség 320 ezer aláírással támogatta az RMDSZ európai parlamenti képviselőjelölt-listáját. Az egyhónapos munka sokezer kilométert és többszáz találkozót és rendezvényt jelentett, megannyi alkalomként szolgált arra, hogy kezet fogjak az emberekkel, meghallgassam problémáikat, aggályaikat, válaszoljak kérdéseikre, az EP-választáson való részvételre buzdítsam őket és magammal vigyem bátorító szavaikat.

tovább

Winkler Gyula: aki nem támogatja az RMDSZ-t, az a magyar közösséget gyengíti

„Sorsdöntő számunkra május 26-a. Ezért világosan kimondjuk: aki nem megy el szavazni, aki nem támogatja az RMDSZ-t, az a magyar közösséget gyengíti” – mondta Winkler Gyula EP-képviselőjelölt szerdán, Szatmár megyében, Mikolán, ahol egy falugyűlésen részt vett Pataki Csaba megyei tanácselnök, Dobos István polgármester és Magyar Lóránt képviselő társaságában.

tovább

Erős képviseletet sorsdöntő időkben

Végéhez közeledik a kampány, vasárnap lesznek az EP-választások. Olyan választások, melyek nem csupán a következő ötéves időszakról, hanem Európa hosszú távú jövőjéről szólnak. Az EU ugyanis válaszút előtt áll, a következő időszakban jelentős változások lesznek, melyek az erdélyi magyarok sorsát is jelentősen befolyásolják. Éppen ezért létfontosságú, hogy az erdélyi magyarságnak is legyen beleszólása a döntések meghozatalában. Interjú a Nyugati Jelenben.

tovább

Én elmegyek szavazni, gyertek el ti is - Böjte Csaba támogató üzenete

Kisebb testvéri szeretettel biztatlak, hogy menjünk el most, május 26-án az európai parlamenti választásokra, és szavazzunk Winkler Gyula képviselőre és az ő barátaira. Támogassuk szavazatainkkal és bizalommal képviselőjelöltjeinket, hogy az Európai Parlamentben hallassák a mi hangunkat is, és jó szándékú képviselőtársaikkal összefogva védjék meg mindannyiunk közös szülőföldjét, az Európai Uniót - írta támogatói levelében Böjte Csaba, a dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője.

tovább

Továbbra is szétválasztja közösségeinket a schengeni csatlakozás elmaradása

„Továbbra is szétválasztja közösségeinket a schengeni csatlakozás halasztása. Mindannyiunk kiállása szükséges ahhoz, hogy meg tudjuk védeni érdekeinket, ezért május 26-án szavazzunk az RMDSZ-re. Ha összefogunk és erőt mutatunk fel az európai parlamenti választás napján, akkor a célkitűzéseink megvalósításához is közelebb kerülünk” – mondta el szerdán, Börvelyben Winkler Gyula EP-képviselőjelölt, akit Kiss Zoltán polgármester, Erdei-Dolóczki István parlamenti képviselő, Nagy Szabolcs megyei tanácsos, illetve helyi és megyei elöljárók fogadtak a Szatmár megyei, határ menti településen.

tovább