Winkler Gyula

Az EU jövőjéről gondoskodni mindannyiunk felelőssége

Az Európai Unió olyan, mint egy élő szervezet, gondoskodni kell róla, mindenekelőtt a jövőjéről, és ez mindannyiunk felelőssége. Megalakulása óta az EU legfontosabb célja nem változott, ma is a jólétet, biztonságot és békét kell szavatolnia, magyarázta szombaton Winkler Gyula EP-képviselő azoknak az erdélyi magyar középiskolásoknak, akik ezen a hétvégén a brassói Áprily Lajos Főgimnáziumban részt vesznek a 14. Országos Hétvégi Képzésen.

tovább

Székely termék az európai legjobb gyakorlatok között

Az európai legjobb gyakorlatok megismerése rengeteget segíthet abban, hogy otthon jobban hatékonyabban tudjuk tevékenységünket megszervezni, de a fordítottja is érvényes, nem tudunk támogatást szerezni elképzeléseinknek, érvényt szerezni javaslatainknak, ha nem ismernek minket itt, Brüsszelben – emelte ki Winkler Gyula európai parlamenti képviselő szerdán Brüsszelben, ahol a Hargita Megye Tanácsa által szervezett műhelymunka házigazdája volt. A Válaszd a helyit – fenntartható élelmiszerpolitika legjobb helyi gyakorlatai címmel tartott workshop a régiók és városok európai hetének része volt

tovább

Indul az Örökségünk őrei – székelyföldi- és szórvány döntővel bővül a program

Hatodik alkalommal startol az Örökségünk őrei – Fogadj örökbe egy műemléket mozgalom az RMDSZ kulturális főosztályának szervezésében. A minden év októberében induló program idén két döntővel is bővül, így a vetélkedők végén három győztes csapat vehet részt a brüsszeli jutalomkiránduláson Winkler Gyula európai parlamenti képviselő jóvoltából. A szervezők 15 fős 9-12. osztályos csapatok jelentkezését várják.

tovább